КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ЯДКИ?

КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ЯДКИ?
🐿
☑️ ОРЕХ – източник на мазнини, витамини A, C и D и танин.
По съдържанието си на витамин С орехите няколко пъти превъзхождат касиса и цитрусовите плодове. Ето защо те са незаменими при настинка и са особено полезни за хората с понижен имунитет.
Смята се, че орехите укрепват мускулите и бързо премахват умората след физическо натоварване.
Те притежават и антибактериално, укрепващо, противовъзпалително действие и способстват за бързото спиране на кръвта и зарастването на раните.
☑️ ШАМФЪСТЪК – профилактично средство срещу болести на сърцето. Той е особено полезен при жълтеница и други заболявания на черния дроб, при гадене, а също така е прекрасно профилактично средство за болестите на сърцето.
☑️ ЛЕШНИК – високо съдържание на белтъчини и витамин Е и ниско съдържание на мазнини в сравнение с другите ядки. Лешникът помага при хронична умора, диабет, повишено налягане, увеличаване на простата, варикозно разширение и възпаление на вените.
☑️ БАДЕМ – той съдържа най-много калции и витамин Е. Те са полезни при малокръвие, нарушения в зрението, а бадемовото масло действа благотворно на кожата, защото отстранява почти всички раздразнения.
При заболявания на стомашно-чревния тракт и бъбреците се препоръчва да се приемат едновременно бадеми и топло мляко.
Сладките бадеми с препоръчват при повишено ниво на холестерол, хипертония, ракови заболявания, очни болести, затлъстяване, язви, киселини.
☑️ ФЪСТЪК – Фъстъците са много богати на протеини и имат голямо количество антиоксиданти. Съдържащите се мазнини във фъстъците ги прави полезни при язва и гастрит. Фъстъците подобряват паметта и вниманието, а освен това те са необходими и за нормалното функциониране на нервната система, сърцето, черния дроб и другите вътрешни органи.
За доставки: ☎️ +359 88 781 4192